4/01/2012

Vampir (Porfiria) Hastalığı nedir? Belirtileri,Tedavisi

Porfiria hastaligi kaltisal hastaliklardandir. Vampir hastaligi denilemesinin sebebi ise hastalarin kan icmeye karsi egiliminin bulunmasidir. Porfiria hastalari ayrica günese karsi asiri duyarli olurlar, en kücük günes isiginda dahi cok ciddi etkilere maruz kalirlar.
Bilimde porfiria denilen daha cok asyada ve orta avrupada görülen bir hastalikdir.bu hastalik 1700-1800lü yillarda amerikali bilimadamlari tarafindan kesfedilmistir.Bir tür kan zehirlenmesidir ama porfiryanin bilinen 200 türü vardir.Mikroptan degil hastalikli genlerden meydana gelir.


Porfiria etkileri:
Her hastaligin kötü yanlari olur ama Porfiria cok farkli bir hastalik. Günes isigina maruz kalan hastalarin el parmaklari ve burunun düsmesi, deride derin catlaklar olusmasi, dudagin asiri gerilemsi gibi ciddi olarak nitelendirilebilecek etkiler bulunur. Günesden haric sarimsak porfiria hastalarini olumsuz etkiler. Sarimsagin icerisinde yer alan maddeler hastaligin etkilerinin kat ve kat artmasina sebep olur. 


Tedavisi :
Tedavisi oldukca zor bir sürec icerir. Amac dolasimdaki porfirin seviyelerini azaltmaktir. Bunun icin her 2 - 3 haftada bir düzenli olarak damar yolu acilarak, her defasinda 0,5 litre kan alinir. Ek olarak, oral klorokin kullanilarak idrarda büyük miktarda porfirin atilimi saglanir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
haberler

2013 Kadın Saç modelleri Erkek saç modelleri